2013 m. spalio 25 d., penktadienis

Namo pridavimas II arba popierizmas


 Praėjus 10d. po prašymo pateikimo gavome neigiamą atsakymą iš registrų centro (RC). Sprendime teigima jog atsisakoma pakeisti nekilnojamo turto kadastro duomenis nekilnojamo turto kadastre. Yra dvi priežastys:

  1. Nenurodytas statybos adresas. Pasirodo statybos užbaigimo deklaracijoje pamiršome parašyti adresą. Tai nepastebėjome nei mes nei statybų inspektorius. Šia klaidą greitai ištaisome.
  2. Nepatikslinti žemės sklypo kadastriniai duomenys. 
Dabar po statybų reikia vėl atlikti žemės sklypo matavimus. Nesvarbu, kad RC kartu su prašymu pateiki atnaujintą statinio geodezinę nuotrauką, kuri taip pat buvo atnaujinta prieš kreipiantis į statybos inspekciją. Šioje nuotraukoje puikiai matosi sklypo bei pastatyto namo koordinatės,bei sklypo ilgis:

RC kadastro specialistams tai netinka. Jos vadovaujasi įstatymo straipsniu nurodytu pateiktame sprendime. Atnaujintas koordinates, sklypo ilgius jos nori matyti kitame dokumente. t.y žemės sklypo plane :) Tenka vėl mokėti kadatrininkams, kad paruoštų. Susimokame už chalturkę 250Lt. Štai jis atnaujintas žemės sklypo planas:


Abejuose dokumentuose matau tuos pačius duomenis tik kitaip pateiktus. Sviestas sviestuotas.
Antrą kartą kreipėmės į RC su prašymu ir pataisytu žemės sklypo planu bei statinio geodezine nuotraukos byla. Vėl laukiame 10d. Galiausiai gauname teigiamą atsakymą. Užregistruoja statinį su 100%-tiniu baigtumu!!! Pagaliau mes tai padarėme:

Toliau nešame šį dokumentą į banką. Pasirodo bankui reikia paskutinį kartą pervertinti namą. Ir jiems nesvarbu, kad RC pateiktame dokumente nurodyta namo atkuriamoji vertė bei vidutinės rinkos vertė. Reikia kreiptis į turto vertintojus. Paslaugos kaina 550Lt. Laukiame turto vertintojo...

2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Tinkavimas - 2012 Balandis

Balandžio viduryje pradėjome tinkavimo darbus. Tiesa darbai prasidėjo ne taip sklandžiai kaip planuota.
Sunkvežimis veždamas skiedinį  užvažiavo ant kanalizacinio šulinio dangčio. Dangtis neatlaikė svorio, sulūžo ir sunkvežimio ratas pakibo oro.



Laimei sunkvežimis turejo 4x4 varomus ratus ir sugebėjo išvažiuoti. Patirti nuostoliai - sudraskyta padanga, sugadintas betonis rentinys ir dangtis. Vairuotojas ir skiedinys sveiki :)

Toliau sekė 1.5 mėnesio tinkavimo darbai. 460m2 sienų, 69 m2 angų plotas ir 86 metrai angokraščių. Viso kaina 14 000Lt.

Atliktais darbais esame labai patenkinti, sienas lygios. Ateities darbams, t.y. sienų glaistymui sunaudota minimaliai glaisto. Rekomenduojame tinkorių Rimą +370 681 66742 arba http://www.tinkorius.lt














2014 šildymo sezono pradžia


Gerokai ankščiau nei tikėjausi, t.y. rugsėjo 28d. paleidau šildymą ir rekuperatorių. Prieš tai kelias savaites pasišildydavome su židiniu.

Nuveikti darbai:
  • Pakeistas naujas boileris 220l. Žemiau matomas senasis. Pažeista poliuretano izoliacija, emalis, korozija. Sandarus, vadens neleidžia. Parduodamas. Kaina sutartinė.


 Magnio anodas jau pradėjęs irti. Vandenyje laikytas ~10 mėnesių:

Boilerio vidus (korozija, atsilupęs emalis):






  • Pilnai sumontuotos 2 watų galios Wavin pavaros, palikti atsukti trys kontūrai pastoviam vandens cirkuliavimui (virtuvė, tambūras, 2 WC):










 Programuojas termostatas su IR

Belaidis valdymo blokas pavarų valdymui AC-8014:


Nauda iš termostatų tokia, kad sušilus kambariui iki nustatytos temperatūros signalas siunčiamas į valdyklį, kuris valdydamas pavaras uždaro šildymo kontūrą/us. Tokiu būdu palaikoma pastovi temperatūra kambariuose, taupoma energija. Ypač tai patogu saulėtomis dienomis kai pietinius kambarius saulės spinduliai prišildo.

Įsigijau elektros matuoklį - prietaisą rodantį sunaudojamos elektros kiekį.
  • Rekuperatoriaus galios matavimas. 
Pirmu greičio nustatytas 40% paduodamo/ištraukiamo oro naudoja ~ 45 vatus.

Antras greitis 50% paduodamo/ištraukiamo oro naudoja apie 65 vatus.

Trečias greitis 100% paduodamo/ištraukiamo oro jau naudoja 340 vatus.

Kai lauke 8-10 laipsnių šilumos tiekiamos oras į patalpas +20C.

  • Patikrinamas/ nustatomas grindinio šildymo slėgis

  •  Lauko kontūro darbinis slėgis

Iki šiol šilumos siurblys išdirbęs yra 1658 valandų, įsijungimų skaičius 1800. Per visus ateinančius metus siurblys turėtų pradirbti papildomai plius 2000 valandų.


2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Plieninis židinys

Be geoterminio šildymo antrąjį šilumos šaltinį pasirinkome čekų gamybos židinį. Tai yra plieninis ugniakuras (kapsulė) su šamotinėmis plytomis viduje, pakeliamomis durimis Romotop KV055A. Viršutinė kapsulės dalis (kupolas) špyžinis. Daugiau info apie patį modelį rasite čia.
Labai norėjome platėjančios kapsulės, kad atrodytų kaip televizorius. Namie TV nėra :)

Ugniakurą pirkome 2012 rudenį Vilproje. Tuomet akcijos metu kainavo 4199.99Lt.
Montavimo darbus atliko UAB Marmuro Spalvos http://www.mspalvos.lt 4800Lt. Karkasui naudotos kalcio silikato plokštės 3cm. Vėliau židinio paviršius nuarmuojamas ir uždedamas marmurinis juodas aprėminimas aplink pakurą. 

Darbai užtruko apie 3 dienas. Darbas ne iš sunkiausiųjų, reikalaujantis kruopštumo. Manau antrą kartą ryžčiausi pats montuoti karkasą.

Kai montavimo darbus baigė toliau sekė glaistymas, gruntavimas, dažymas. Šiuos darbus atliko mūsų darbininkas.

Eskizas atrodė taip:
Darbų eiga - klijuojamos kalcio silikato plokštės:



Nuglaistomas užarmuotas karkasas:

Nudažomas Flugger dažais:




Degimo procesas:



Scooter - Fire !!!