2013 m. spalio 25 d., penktadienis

Namo pridavimas II arba popierizmas


 Praėjus 10d. po prašymo pateikimo gavome neigiamą atsakymą iš registrų centro (RC). Sprendime teigima jog atsisakoma pakeisti nekilnojamo turto kadastro duomenis nekilnojamo turto kadastre. Yra dvi priežastys:

  1. Nenurodytas statybos adresas. Pasirodo statybos užbaigimo deklaracijoje pamiršome parašyti adresą. Tai nepastebėjome nei mes nei statybų inspektorius. Šia klaidą greitai ištaisome.
  2. Nepatikslinti žemės sklypo kadastriniai duomenys. 
Dabar po statybų reikia vėl atlikti žemės sklypo matavimus. Nesvarbu, kad RC kartu su prašymu pateiki atnaujintą statinio geodezinę nuotrauką, kuri taip pat buvo atnaujinta prieš kreipiantis į statybos inspekciją. Šioje nuotraukoje puikiai matosi sklypo bei pastatyto namo koordinatės,bei sklypo ilgis:

RC kadastro specialistams tai netinka. Jos vadovaujasi įstatymo straipsniu nurodytu pateiktame sprendime. Atnaujintas koordinates, sklypo ilgius jos nori matyti kitame dokumente. t.y žemės sklypo plane :) Tenka vėl mokėti kadatrininkams, kad paruoštų. Susimokame už chalturkę 250Lt. Štai jis atnaujintas žemės sklypo planas:


Abejuose dokumentuose matau tuos pačius duomenis tik kitaip pateiktus. Sviestas sviestuotas.
Antrą kartą kreipėmės į RC su prašymu ir pataisytu žemės sklypo planu bei statinio geodezine nuotraukos byla. Vėl laukiame 10d. Galiausiai gauname teigiamą atsakymą. Užregistruoja statinį su 100%-tiniu baigtumu!!! Pagaliau mes tai padarėme:

Toliau nešame šį dokumentą į banką. Pasirodo bankui reikia paskutinį kartą pervertinti namą. Ir jiems nesvarbu, kad RC pateiktame dokumente nurodyta namo atkuriamoji vertė bei vidutinės rinkos vertė. Reikia kreiptis į turto vertintojus. Paslaugos kaina 550Lt. Laukiame turto vertintojo...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą